Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 NEW VENUE
Divani Caravel Hotel,
Αίθουσα Macedonia

To πρόγραμμα του συνεδρίου

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

09:00 - 09:45

Εγγραφές - Refreshments

09:45 -10:00

Εισαγωγή στο συνέδριο - συντονισμός συνεδρίου

Ξένια Μαντζιώρη, Διευθύντρια Σύνταξης, σελφ σέρβις

1η ενότητα: Διατροφικές συνήθειες, καταναλωτικές τάσεις
10:00 - 10:20
Έρευνα

"Διατροφικές επιλογές και αντιλήψεις υγιών και ασθενών ενηλίκων στην Ελλάδα"

Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος, Ακτινοθεραπευτής, Πρόεδρος, «ΑΚΟΣ»

Οι κακές και καλές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όπως καταγράφονται στην έρευνα της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΚΟΣ, όπου ανιχνεύεται παράλληλα η επίπτωση των χρόνιων νοσημάτων στους πολίτες.

10:20 - 10:30

Q&A

10:30 - 10:50

"Από τα λειτουργικά γεύματα στα λειτουργικά τρόφιμα"

Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών

Η εξέλιξη της παραγωγής τροφίμων και η υπερίσχυση τις επόμενες δεκαετίες, όπως δείχνουν οι σχετικές μελέτες, των «λειτουργικών» τροφίμων (γάλα και γιαούρτι με περισσότερες βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο, κορν φλέικς εμπλουτισμένα με ιχνοστοιχεία και αβγά με λιπαρά οξέα είναι μόνο μερικά από τα «νέα» τρόφιμα). Τα ευεργετικά αποτελέσματα για κάποιες ομάδες πληθυσμού και η δυνατότητα κάλυψης του «κενού» στη διατροφή μας, αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής.

10:50 - 11:00

Q&A

11:00 - 11:50

Διάλειμμα

11:50 - 12:10
Έρευνα

"Διατροφικές συνήθειες και καταναλωτική συμπεριφορά"

Λευτέρης Κιοσές, Υπεύθυνος ερευνών, Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)

Τα δεδομένα ερευνών του ΙΕΛΚΑ αποτελούν τη βάση μελέτης του τρόπου με τον οποίο οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές διαμορφώνουν το καλάθι αγορών τροφίμων από το σούπερ μάρκετ.

12:10 - 12:15

Q&A

2η ενότητα: Θεσμικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της καινοτομίας & της υγιεινής διατροφής
12:15 - 12:30

"Προωθώντας την καινοτομία, στον κλάδο των τροφίμων & ποτών"

Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια, ΣΕΒΤ

Ο ρόλος του ΣΕΒΤ στην προώθηση της καινοτομίας, μέσω της στήριξης της συστηματικής συνεργασίας, της ενημέρωσης και της αλληλοτροφοδότησης των επιχειρήσεων τροφίμων με την επιστημονική κοινότητα. Οι εξέχουσες πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για την καινοτομία. Η συγκρότηση της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και η συστηματική διοργάνωση του διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecothophelia.

12:30 - 12:35

Q&A

12: 35 - 12:45

"1° βραβείο ECOTROPHELIA 2016: Εμπειρίες & Προοπτικές"

Παναγιώτης Σκανδάμης, Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η εμπειρία της συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος αναδεικνύει προϊόντα που συνδυάζουν καινοτομία, οικολογικό χαρακτήρα, ποιότητα -ανώτερη γεύση και διαθρεπτική αξία-, ανταγωνιστικό κόστος και λοιπά τεκμήρια εμπορευσιμότητας μέσω επιχειρηματικών σχεδίων και στρατηγικών προώθησης των προτεινόμενων προϊόντων στην παγκόσμια αγορά. Παρουσιάζεται το 1ο βραβείο, που εκπροσωπεί τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia Europe 2016, ενώ αναλύονται οι προοπτικές περαιτέρω αξιοποίησης του θεσμού από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία.

12:45 - 12:50

Q&A

12:50 - 13:05

"Διατροφή & Υγιεινή Διαβίωση: Οι πρωτοβουλίες της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών"

Αντώνης Καμπάνης, Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής, ΣΕΒΤ

Θα αναπτυχθεί η προσέγγιση της βιομηχανίας τροφίμων στα θέματα της δημόσιας υγείας και διατροφής μέσα από τις θέσεις, τις δεσμεύσεις, αλλά και τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών και μετά την έκδοση του κώδικα αρχών από τον ΣΕΒΤ.

13:05 - 13:10

Q&A

13:10 - 14:00

Γεύμα

3η ενότητα: Η καινοτομία στην υπηρεσία της υγείας
14:00 - 14:10

"Οι Εξελίξεις στις Διατροφικές Τάσεις και η Διαχρονική Καινοτομία σαν βιωματική αξία της ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ΑΕ"

Δημήτρης Ζήγρας, Group Brand Manager, ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ΑΕ

Η παρουσίαση θα εστιάσει στην καινοτομία σαν άξονα ανάπτυξης των μαρκών της ΔΕΛΤΑ, που ταυτόχρονα πιστοποιεί το όραμα για διαρκή δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.

14:10 - 14:15

Q&A

14:15 - 14:25

"Η διαδρομή της Νοστιμιάς"

Μαριλένα Νιτσιάκου, Διευθύντρια Sales & Marketing, Νιτσιάκος Θ. ΑΒΕΕ

Καινοτόμες προτάσεις από την εταιρεία που διαθέτει στη λιανική προϊόντα κοτόπουλου - τροφή με λίγα λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες - με πιστοποίηση του Agrocert για 100% φυτική διατροφή.

14:25 - 14:30

Q&A

14:30 - 14:40

"Βάλτε το plus στη διατροφή σας : Νέα σειρά Harmony 1% Plus από τη ΜΕΒΓΑΛ"

Ευθυμία Κουτσομητροπούλου, R&D Director-Μarketing Manager, ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ

Τα προϊόντα Harmony 1% Plus αποτελούν μια σημαντική καινοτομία στον τομέα της διατροφής: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολύτιμο ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι συνδυάζεται με υπερ-τροφές (με goji berry, κινόα-mixed berries, ιπποφαές-λιναρόσπορο-αγριοφράουλα και αλόη-αρχαίους σπόρους). Παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σειράς, προϊόν πολλών εξειδικευμένων ερευνών, που οδηγούν στην ενίσχυση της υγείας, της ευεξίας και της ενέργειας, προσφέροντας παράλληλα απόλαυση.

14:40 - 14:45

Q&A

14:45 - 14:55

"Και τα «στραγάλια» καινοτομούν"

Τρύφωνας Φωτιάδης, Γενικός Διευθυντής, Arosis AE

Πώς η καινοτομία προκύπτει από την ανάπτυξη κλασικών προϊόντων, χωρίς να επανεφεύρουμε τον τροχό. Η δημιουργία προϊόντων που κερδίζουν τον απαιτητικό καταναλωτή, ο οποίος γνωρίζει ότι η νοστιμιά του αυθεντικού ελληνικού οσπρίου που καταναλώνει οφείλεται στην περιοχή καλλιέργειας του, στο κατάλληλο χωράφι, στον παραδοσιακό σπόρο, στο μεράκι του αγρότη, στο δίκαιο εμπόριο, στην εμπειρία, τις καινοτομίες και το πάθος της Arosis.

14:55 - 15:00

Q&A

15:00 - 15:10

"Τα Yamas - ένα καινοτόμο προϊόν με γεύση Ελλάδας"

Δημήτρης Μητράκος, Ιδρυτής, ΥΑΜΑS

Μια νέα πρόταση στον τομέα των ποτών, που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία και τον σεβασμό στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις (απουσία συντηρητικών και χρωστικών) με την εντυπωσιακή εμφάνιση.

15:10 - 15:15

Q&A

15:15 – 15:25

"Η συνεταιριστική καινοτομία και η αλλαγή συμπεριφοράς του καταναλωτή"

Ανδρέας Χαρδαλούπας, Διευθυντής Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης, Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

15:25 – 15:30

Q&A

15:30 – 15:40

"Προϊόντα υγιεινής διατροφής υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας"

Νίκος Τυχόπουλος, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής, ATCARE

15:40 – 15:45

Q&A

15:45 – 16:00

Συμπεράσματα

  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2017 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team