Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 NEW VENUE
Divani Caravel Hotel,
Αίθουσα Macedonia

Παναγιώτης Σκανδάμης

Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παναγιώτης Σκανδάμης
Παναγιώτης Σκανδάμης

Ο κ. Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του πάνελ μελέτης Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (BIOHAZ panel).

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΓΠΑ, απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στη Μικροβιολογία Τροφίμων το 2001 και στη συνέχεια εργάστηκε ως Ερευνητής στο Department of Animal Science του Colorado State University των ΗΠΑ μέχρι το 2003.

Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στη μελέτη και πρόβλεψη της συμπεριφοράς παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα της ΓΓΕΤ, καθώς και συμφωνητικά με ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 107 επιστημονικές δημοσιεύσεις (SCI) και 26 κεφάλαια βιβλίων, ενώ έχει συγκεντρώσει 3.640 ετεροαναφορές. Επίσης, είναι επιστημονικός εκδότης του περιοδικού Food Research International και μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών Journal of Food Protection, Applied and Environmental Microbiology και International Journal of Food Microbiology.

Ο κ. Σκανδάμης είναι επίσης ο σχεδιαστής ενός λογισμικού προσομoίωσης της μικροβιακής συμπεριφοράς στα τρόφιμα με το όνομα GroPIN (http://www.aua.gr/psomas/gropin/). Πρόκειται για μία βάση δεδομένων μαθηματικών προτύπων για την πρόρρηση της αύξησης και επιβίωσης παθογόνων και αλλοιογόνων μικροοργανισμών τροφιμογενούς προέλευσης σε συνθήκες επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων.

Ομιλητές

Ευάγγελος Ζουμπανέας Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity με Μεταπτυχιακές Σπουδές και εξειδίκευση στην διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής, όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία, από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.
Αντώνης Καμπάνης Ο Αντώνης Καμπάνης είναι τεχνολόγος τροφίμων και εργάζεται στη βιομηχανία τροφίμων 30 χρόνια. Ως στέλεχος στην εταιρεία Nestlé, έχει εργασθεί σε εργοστάσια της εταιρείας στα τμήματα ποιότητας και την τελευταία δεκαετία στο τμήμα της νομοθεσίας τροφίμων και των επιστημονικών υποθέσεων.
Δέσποινα Κατσώχη Η Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Έχει εκπαιδευτεί και στη συνέχεια έχει εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας, όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και κατείχε διευθυντική θέση. Σήμερα είναι επικεφαλής της «Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας» στο «Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας» του ΔΘΚΑ «Υγεία».
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Ευθυμία Κουτσομητροπούλου Η Ευθυμία Κουτσομητροπούλου έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των τροφίμων και κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Από το 1995 εργάζεται στην ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, αρχικά στον τομέα διασφάλισης ποιότητας και στη συνέχεια στο R&D, έχοντας αναπτύξει πολλά καινοτόμα προϊόντα που λανσαρίστηκαν με επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δημήτρης Μητράκος Είναι οικονομόλογος , απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος MSc Financial Services Management από το πανεπιστήμιο του Surrey. To 2014 ίδρυσε την εταιρεία ΥΑΜΑS η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ποτών έχοντας δημιουργήσει για πρώτη φορά μια μοναδική σειρά ανθρακούχων ποτών συνδυασμένα με χυμό: ούζο με λεμόνι, μαστίχα πορτοκάλι και τσίπουρο lime& ginger.
Μαριλένα Νιτσιάκου Η Μαριλένα Νιτσιάκου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ελβετία. Από το 2002 έχει ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας Νιτσιάκος, εκπληρώνοντας καθήκοντα της Διεύθυνσης Sales & Marketing. Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στον κλάδο των τροφίμων, έχει συνεισφέρει στην Νιτσιάκος την περαιτέρω διεύρυνση και εξωστρέφεια της εταιρείας.
Βάσω Παπαδημητρίου Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παναγιώτης Σκανδάμης Ο κ. Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του πάνελ μελέτης Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (BIOHAZ panel).
Νίκος Τυχόπουλος Ο Νίκος Τυχόπουλος διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε marketing, finance, sales, new product development, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, new business development και training. Κατέχει μεγάλη διεθνή τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και ολοκλήρωση projects.
Τρύφωνας Φωτιάδης Ο Τρύφωνας Φωτιάδης, από το 1996 μέχρι σήμερα, από τη θέση του Γενικού Διευθυντή έχει συμβάλλει στη δημιουργία και εξάπλωση του brand Arosis στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις καινοτομίες και την ανάπτυξη των επενδύσεων.
Ανδρέας Χαρδαλούπας Ο Ανδρέας Χαρδαλούπας δραστηριοποιείται στον χώρο της Επικοινωνίας και του Marketing ήδη από το 2001. Από το 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης των καταστημάτων στον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον καινοτόμο τρόπο διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω δικτύου αυτόματων πωλητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.
  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2017 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team