Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 NEW VENUE
Divani Caravel Hotel,
Αίθουσα Macedonia

Βάσω Παπαδημητρίου

Γενική Διευθύντρια, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

Βάσω Παπαδημητρίου
Βάσω Παπαδημητρίου

Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα από τον ρόλο της συμβάλλει στην επικοινωνία και συνεργασία του Συνδέσμου με τα θεσμικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους και τα όργανα της ΕΕ, με στόχο την προώθηση των θέσεων και απόψεων του κλάδου και τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση των πολιτικών για τα θέματα που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα, την ασφάλεια τροφίμων, την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον καταναλωτή.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ και Μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», που έχει στόχο τον καθορισμό των εθνικών ερευνητικών προτεραιοτήτων και τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Επίσης, είναι Μέλος της Επιτροπής των Γενικών Διευθυντών (CDG) της FoodDrinkEurope (Συνομοσπονδία των Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών της ΕΕ), ο ρόλος της οποίας είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη στρατηγικών και θέσεων της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Τροφίμων Ποτών και από το 2006 είναι Μέλος του Research Expert Group της FDE, που έχει στόχο τον καθορισμό της στρατηγικής έρευνας και καινοτομίας των Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών της ΕΕ.

Έχει συμμετάσχει ενεργά και εκπροσωπεί τον ΣΕΒΤ στη δημιουργία της κοινοπραξίας των 12 Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Τροφίμων SPES GEIE, που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και καινοτομίας στις ΜΜΕ και στην κοινοπραξία EEIG ECOTROPHELIA EUROPE, που έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας και τη διασύνδεση της επιστημονικής κοινότητας με τον παραγωγικό ιστό της Ευρώπης.

Έχει σημαντική εμπειρία σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα στα οποία συμμετέχει ο ΣΕΒΤ, συντονίζοντας τις δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων τους.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LLM) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το London School of Economics and Political Science (LSE) του Πανεπιστημίου της Αγγλίας.

Στην ομιλία της με τίτλο «Προωθώντας την καινοτομία στον Κλάδο των Τροφίμων & Ποτών», η κ. Παπαδημητρίου θα επισημάνει τον ρόλο του ΣΕΒΤ στην προώθηση της καινοτομίας ως πυλώνα ανάπτυξης και εργαλείο για την ικανοποίηση των καταναλωτικών τάσεων της εποχής μας, άμεσα συνυφασμένο με τις έννοιες της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας-, μέσω της στήριξης της συστηματικής συνεργασίας, της ενημέρωσης και της αλληλοτροφοδότησης των επιχειρήσεων τροφίμων με την επιστημονική κοινότητα. Θα αναφερθεί στις εξέχουσες πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού για την καινοτομία, και συγκεκριμένα, στη συγκρότηση της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και τη συστηματική διοργάνωση του Διαγωνισμού καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecothoplelia.

Ομιλητές

Ευάγγελος Ζουμπανέας Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity με Μεταπτυχιακές Σπουδές και εξειδίκευση στην διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής, όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία, από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.
Αντώνης Καμπάνης Ο Αντώνης Καμπάνης είναι τεχνολόγος τροφίμων και εργάζεται στη βιομηχανία τροφίμων 30 χρόνια. Ως στέλεχος στην εταιρεία Nestlé, έχει εργασθεί σε εργοστάσια της εταιρείας στα τμήματα ποιότητας και την τελευταία δεκαετία στο τμήμα της νομοθεσίας τροφίμων και των επιστημονικών υποθέσεων.
Δέσποινα Κατσώχη Η Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Έχει εκπαιδευτεί και στη συνέχεια έχει εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας, όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και κατείχε διευθυντική θέση. Σήμερα είναι επικεφαλής της «Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας» στο «Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας» του ΔΘΚΑ «Υγεία».
Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Ευθυμία Κουτσομητροπούλου Η Ευθυμία Κουτσομητροπούλου έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των τροφίμων και κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Από το 1995 εργάζεται στην ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, αρχικά στον τομέα διασφάλισης ποιότητας και στη συνέχεια στο R&D, έχοντας αναπτύξει πολλά καινοτόμα προϊόντα που λανσαρίστηκαν με επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δημήτρης Μητράκος Είναι οικονομόλογος , απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος MSc Financial Services Management από το πανεπιστήμιο του Surrey. To 2014 ίδρυσε την εταιρεία ΥΑΜΑS η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ποτών έχοντας δημιουργήσει για πρώτη φορά μια μοναδική σειρά ανθρακούχων ποτών συνδυασμένα με χυμό: ούζο με λεμόνι, μαστίχα πορτοκάλι και τσίπουρο lime& ginger.
Μαριλένα Νιτσιάκου Η Μαριλένα Νιτσιάκου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ελβετία. Από το 2002 έχει ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας Νιτσιάκος, εκπληρώνοντας καθήκοντα της Διεύθυνσης Sales & Marketing. Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στον κλάδο των τροφίμων, έχει συνεισφέρει στην Νιτσιάκος την περαιτέρω διεύρυνση και εξωστρέφεια της εταιρείας.
Βάσω Παπαδημητρίου Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παναγιώτης Σκανδάμης Ο κ. Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του πάνελ μελέτης Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (BIOHAZ panel).
Νίκος Τυχόπουλος Ο Νίκος Τυχόπουλος διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε marketing, finance, sales, new product development, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, new business development και training. Κατέχει μεγάλη διεθνή τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και ολοκλήρωση projects.
Τρύφωνας Φωτιάδης Ο Τρύφωνας Φωτιάδης, από το 1996 μέχρι σήμερα, από τη θέση του Γενικού Διευθυντή έχει συμβάλλει στη δημιουργία και εξάπλωση του brand Arosis στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις καινοτομίες και την ανάπτυξη των επενδύσεων.
Ανδρέας Χαρδαλούπας Ο Ανδρέας Χαρδαλούπας δραστηριοποιείται στον χώρο της Επικοινωνίας και του Marketing ήδη από το 2001. Από το 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης των καταστημάτων στον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον καινοτόμο τρόπο διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω δικτύου αυτόματων πωλητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.
  • ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team